Sirkus Soihtu on toiminut Imatralla jo vuodesta 2002 lähtien.

Tavoitteena on tarjota lapsille, nuorille ja aikuisille monipuolinen harrastus, jota sirkus on parhaimmillaan. Sirkuksessa harjoitellaan mahdollisimman monipuolisesti erilaisia sirkustaitoja, jotka voidaan jakaa kolmeen pääkategoriaan: Akrobatia, Jongleeraus ja Tasapainolajit.

Soihdussa jokainen harrastaja aloittaa perhe-/kirppu-/alkeisryhmästä, josta voi nousta jatkoryhmään ja vaativampiin treeneihin, kun harrastajan taitotaso on sitä vastaava. Harrastamisen voi aloittaa 3-vuotiaana ja yläikärajaa ei ole. Aikuisille on myös oma ryhmänsä.

Treeneissä voi käydä kerran viikossa tai useammin. Lisäharjoituskerta on +30€ kausimaksun päälle. Kausimaksu on syyslukukaudella 2019 aikuis-, alkeis-, jatkoryhmäläisiltä sekä action pojilta 130€/hlökirppuryhmäläisiltä 95€/hlö ja perheryhmäläisiltä 100€. Sisaralennus on -20€. Maksu sisältää vakuutuksen ja jäsenmaksun.

Sirkus on harrastuksena erittäin monipuolinen, se tarjoaa laajan valikoiman erilaisia lajeja, joista jokainen voi valita itselleen mieluisimmat. Monipuolisuutensa vuoksi haasteita on tarjolla jatkuvasti ja oppimista riittää vuosiksi eteenpäin.

Tärkeä osa sirkusta on myös yhdessä tekeminen ja hauskanpito. Sirkuksessamme vallitsee hyvä ryhmähenki ja toisia kannustava ilmapiiri.

Ryhmässä toimimista harjoitellaan erilaisin pelein, leikein ja harjoittein. Tavoitteena on että jokainen oppilas oppii kantamaan vastuuta omasta ja toisten turvallisuudesta. Tämä on erinomaisen tärkeää esimerkiksi ryhmänumeroissa.

Esiintyvän ryhmän jäsenet esiintyvät joka keväisessä kevätesityksessämme. Heitä voi myös tilata esiintymään erilaisiin tapahtumiin.